Un chec este întotdeauna uşor de preparat, indiferent de umplutură. Propunerea cititoarei noastre, Clementina Cojan este cea de chec cu fructe roşii şi cappucino.

Dificultate mică
Preparare 60'

Ingrediente

5 ouă
200 gr zahăr
4 linguri ulei
300 gr fructe roşii (cireşe, vişine, zmeură)
4 linguri cappuccino cu gust de ciocolată
200 gr făină
1 linguriţă praf de copt
2 plicuri zahăr vanilinat
1 praf de sare

Mod de preparare

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se mixează cu zahărul care se adaugă lingură cu lingură. Se obţine o spumă tare ca de bezea.

Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul şi se adaugă peste albuşuri.Se amestecă cu o lingură de lemn de sus în jos. Adăugăm şi făina în ploaie, amestecată cu praful de copt. Luăm din compoziţie 10 linguri pe care le amestecăm cu praful de cappuccino.

Punem compoziţia galbenă alternativ cu cea maro, în tava de chec tapetată cu hârtie de copt. Deasupra checului aşezăm fructele, pe care le-am trecut prin făină să nu se lase la fund. Dăm acest chec cu fructe rosii si cappuccino la cuptor pentru 35-40 min.

Chec cu ciocolata

Chec cu banane

Chec cu rahat

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Loading...