Am încercat tot felul de reţete de chec, iar în această sâmbătă ne-am oprit la aceasta.

Ingrediente (1 tavă)

240 g făină
175 g unt
175 g zahăr
175 g stafide
3 ouă
½ linguriţă praf de copt
1 praf sare

Pentru glazură
300 g ciocolată neagră
150 g ciocolată albă
200 g unt

Mod de preparare

Mixezi untul moale cu zahărul, apoi adaugi ouăle, unul câte unul, şi continui să baţi până devin toate ingredientele o cremă densă. Presari stafidele, amesteci, apoi torni făina în ploaie. La final, pui praful de copt şi sarea. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit o oră sau chiar o oră şi jumătate, până trece testul scobitorii.

Între timp, pregăteşti glazura. Topeşti pe baie de aburi cele două tipuri de ciocolată, în două vase diferite. Când au devenit lichide, le amesteci pe fiecare în parte cu câte 100 g de unt moale.

După ce scoţi checul din cuptor, îl laşi să se răcească, apoi îl acoperi cu glazura de ciocolată neagră. Deasupra adaugi glazura de ciocolată albă. Dai checul la frigider o oră înainte să îl serveşti.

Loading...