Chec cu glazură de ciocolată

chec cu glazura de ciocolata jpeg

Am încercat tot felul de reţete de chec, iar în această sâmbătă ne-am oprit la aceasta.

Ingrediente (1 tavă)

240 g făină 175 g unt 175 g zahăr 175 g stafide 3 ouă ½ linguriţă praf de copt 1 praf sare

300 g ciocolată neagră

150 g ciocolată albă

200 g unt

Mod de preparare

Mixezi untul moale cu zahărul, apoi adaugi ouăle, unul câte unul, şi continui să baţi până devin toate ingredientele o cremă densă. Presari stafidele, amesteci, apoi torni făina în ploaie. La final, pui praful de copt şi sarea. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit o oră sau chiar o oră şi jumătate, până trece testul scobitorii.

Între timp, pregăteşti glazura. Topeşti pe baie de aburi cele două tipuri de ciocolată, în două vase diferite. Când au devenit lichide, le amesteci pe fiecare în parte cu câte 100 g de unt moale.

După ce scoţi checul din cuptor, îl laşi să se răcească, apoi îl acoperi cu glazura de ciocolată neagră. Deasupra adaugi glazura de ciocolată albă. Dai checul la frigider o oră înainte să îl serveşti.