O prăjitură dulce-acrişoară poate fi oricând pe gustul nostru. Aşa că am preparat acest chec cu lămâie de care ne-am bucurat din plin.

Ingrediente pentru chec cu lămâie

250 g făină
½ linguriţă praf de copt
1 praf de sare
100 g unt
300 g zahăr
3 ouă
1 lingură zeamă de lămâie
coajă rasă de lămâie
150 ml smântână
3 linguri zahăr pudră aromatizat cu vanilie

Mod de preparare pentru chec cu lămâie

Se mixează untul cu zahărul până devine spumos. Se adaugă coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, ouăle pe rând, mixând după fiecare. Se cern făina cu praful de copt şi praful de sare.
Jumătate se amestecă cu smântâna şi se mixează cu compoziţia anterioară, iar restul de făină se adaugă la sfârşit şi se mixează până când aluatul devine omogen. Se toarnă compoziţia în forma de guguluf unsă şi tapetată, se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coace, la foc potrivit, circa o oră. Se scoate din cuptor când este frumos rumenit, se lasă la răcit, apoi se scoate din formă, se pudrează cu zahăr aromatizat cu vanilie, se porţionează şi se serveşte.
Lasă-ne un mesaj în căsuţa de comentarii dacă ţi+ plăcut reţeta noastră de chec cu lămâie.

Loading...