Chec cu legume şi pastramă porc

chec legume carne jpeg

Aperitiv sau fel de mâncare principal, acest chec cu legume şi pastramă de porc poate fi preparat în numai o oră.

Ingrediente pentru chec cu legume şi pastramă de porc

300 g pastramă de porc 4 felii pâine toast albă 100 ml lapte 1 ceapă 6 ouă 2 linguri smântână 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare pentru chec cu legume şi pastramă de porc

Se taie pâinea cuburi şi se pune la înmuiat cu laptele. Ceapa tocată mărunt se amestecă cu pastrama de porc tăiată cuburi. Separat, se bat ouăle cu smântâna, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper, după gust, şi se toarnă peste carne. Se adaugă pâinea înmuiată şi se amestecă. Se toarnă compoziţia într-o formă termorezistentă de co­zonac unsă cu ulei, se stropeşte deasupra cu restul de ulei şi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute. Se serveşte checul cu legume şi pastramă de porc cald sau rece, tăiat felii.