Lămâile sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina C. O singură lămâie oferă aproximativ 30 mg de vitamina C, adică jumătate din necesarul zilnic. Pe lângă faptul că îţi întăreşte sistemul imunitar, vitamina C reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi a accidentului vascular cerebral.

 

 

Ingrediente

Pentru blat

  • 250 g făină
  • 150 g zahăr
  • 250 g unt
  • 5 ouă
  • 2 lime
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g fulgi nucă de cocos

Pentru glazură

  • 150 g zahăr pudră
  • 100 g cremă de brânză
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • 50 g nucă de cocos rasă
  • bucăţi de nucă de cocos, opţional 
  • 1 lime, opţional 
Razi cele 2 lime, apoi le storci. Pentru blat, mixezi untul moale cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, apoi făina cernută şi amestecată cu praful de copt, zeama de la cele 2 lime şi fulgii de nucă de cocos.
 
Pui compoziţia într-o tavă de chec tapetată şi o ţii la cuptor până când se rumeneşte prăjitura. O laşi la răcorit. 
 
Între timp, mixezi crema de brânză cu zahărul, apoi adaugi zeama de lămâie. Torni glazura peste chec, presari nuca de cocos rasă, coaja rămasă de la cele 2 lime şi decorezi, dacă vrei, cu bucăţi de nucă de cocos şi felii de lime.
 
FOTO: Shutterstock
 
Loading...