În combinaţie cu un aluat pufos, seminţele de mac au un gust delicios, uşor crocant. Încearcă şi tu reţeta de chec pe care ţi-o propunem!

Ingrediente

100 g zahăr
2 ouă
150 g mac
150 g făină
50 g stafide
2 linguri rom
½ pachet praf de copt
1 linguriţă coajă de lămâie rasă
125 ml lapte călduţ
unt, pentru uns
zahăr pudră, după gust

Mod de preparare

Clăteşti stafidele, apoi le pui într-un vas, în rom, până se înmoaie. Mixezi ouăle cu zahărul, până fac spumă. Adaugi macul, laptele, stafidele cu tot cu rom şi coaja de lămâie. Presari treptat făina, amestecată cu praful de copt. Ungi o tavă cu puţin unt.

Torni în ea aluatul şi dai la cuptorul încins, aproximativ 40 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Serveşti cu zahăr pudră, dacă doreşti.

Foto: Profimedia

Loading...