Chec cu mac. Reţetă fără zahăr

chec cu mac jpeg

Dacă vrei un desert prietenos cu silueta, încearcă neapărat şi această reţetă.

Ingrediente

5 ouă 200 g unt 100 g făină 200 g mac 50 g îndulcitor sare 150 ml lapte 1 praf copt 1 linguriţă rom 1 măr dat prin răzătoare

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Amesteci făina cu praful de copt şi cu macul măcinat. Freci untul moale cu îndulcitorul până devin o spumă şi încorporezi, pe rând, gălbenuşurile, apoi laptele şi romul, mixând continuu. Adaugi făina şi amesteci.

Baţi albuşurile cu un praf de sare şi le încorporezi şi pe ele uşor în amestec, apoi adaugi mărul. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi dai la cuptor până trece testul cu scobitoarea.