Această reţetă a fost special creată pentru ca tu să obţii un chec delicios şi săţios. Pe durata sarcinii, te poţi delecta din când în când cu câte un desert, iar acesta te va ajuta să îţi menţii greutatea.

Chec cu nuci şi caise - Ingrediente

185 g caise deshidratate, tocate
2 căni făină
1 lingură praf de copt
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 cană zahăr
1 cană nuci, mărunţite
1 ou bătut
1 cană suc de portocale
60 g unt topit

Chec cu nuci şi caise - Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul. Ungi o formă de chec cu unt. Aşezi în ea hârtie de copt şi laşi câţiva centimetri mai mult să iasă din formă.

Pui caisele uscate într-o cratiţă şi torni 1 cană de apă rece. Pui cratiţa la fiert, la foc mediu. Laşi să dea în clocot şi apoi fierbi la foc mic 5 minute, până când se înmoaie caisele. Le scurgi bine şi păstrezi 100 ml din apa în care au fiert.

Cerni făina cu praful de copt şi cu bicarbonatul de sodiu într-un vas. Adaugi zahărul şi nucile. Amesteci bine ca să se combine ingredientele. Faci o adâncitură în centrul grămezii de făină.

Separat, combini oul, sucul de portocale, untul topit şi apa păstrată de la caise fierte. Torni ingredientele lichide în făină. Adaugi caisele şi amesteci până la omogenizare.

Torni aluatul de chec în tava tapetată. Dai la cuptoru 50 sau 60 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Laşi checul să se răcească 10 minute în tavă. Îl muţi pe o altă suprafaţă, îl feliezi şi îl serveşti.

Sursa + foto: www.taste.com.au

Frittata cu legume, pentru gravide

Bere cu ghimbir, reţeta simplă pentru gravide

Smoothie hrănitor pentru gravide

Gustare crocantă cu iaurt, pentru gravide

Cel mai bun mousse de ciocolată (pentru gravide)

Loading...