Pentru un aperitiv deosebit la o cină romantică poţi prepara acest chec cu ouă şi şuncă.

Ingrediente pentru chec cu ouă şi şuncă

200 g şuncă de pui sau parizer
6 ouă
150 g mazăre din conservă
2 gogoşari muraţi (unul roşu, unul verde)
250 g maioneză
3 plicuri gelatină
200 ml apă

Mod de preparare pentru chec cu ouă şi şuncă

Pui mai întâi gelatina la înmuiat în 200 ml apă rece, fierbi ouăle tari şi le decojeşti. Tai cubuleţe şunca şi gogoşarii. Încălzeşti gelatina la bain-marie până se dizolvă, fără s-o dai în clocot, şi o laşi să se răcorească. Amesteci şunca cu gogoşarii, mazărea, ouăle şi cu maioneza. Torni gelatina topită şi răcită şi amesteci uşor. Torni amestecul ­într‑o
tavă de cozonac unsă cu ulei, apăsând uşor cu o lingură. Laşi checul cu ouă şi şuncă la frigider minimum şase ore.

Loading...