Doamna Florentina Hij, din Volovăţ ne-a trimis cea mai bună reţetă de sezon, chec cu pere.

De ce ai nevoie pentru chec

3 ouă

100 g zahăr

90 ml ulei

50 ml smântână

50 ml lapte

200-230 g făină

7 g praf de copt

4 pere mari

2 linguri dulceaţă

Cum se prepară checul

Speli  perele, le  cureţi de coajă, le îndepărtezi căsuţa cu seminţe cu grijă ca să rămână întregi şi cu  codiţă. Umpli perele cu câte o linguriţă de dulceaţă, le dai  prin făină şi le aşezi într-o tavă de chec mai mică în care ai întins hârtie de copt.

Separat, baţi ouăle cu zahărul şi adaugi, pe rând, uleiul în fir subţire, laptele amestecat cu smântâna, iar, la final, încorporezi  făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi ingredientele, torni aluatul peste pere, codiţele lor vor rămâne la suprafaţă, şi dai tava la cuptorul încins în prealabil. O ţii aproximativ 25 de minute sau până când trece testul scobitorii.

Loading...