La limita dintre dietă şi filosofie, curentul vegan are tot mai mulţi adepţi în zilele noastre. Aceştia dau dovadă de creativitate culinară şi introduc în dietă toate nutrimentele necesare organismului. Prepară şi savurează şi tu această prăjitură!

 

 

Ingrediente

Pentru blat

  • 150 g fistic crud
  • 30 g curmale uscate fără sâmburi
  • 1 linguriţă ulei cocos

Pentru cremă

  • 30 ml zeamă lime
  • 200 g caju crud
  • 70 ml lapte cocos
  • 2 ½ linguriţe pudră de ceai verde (matcha)
  • 1 banană bine coaptă, pasată
  • 4 linguri sirop arţar
  • 1 lingură ulei cocos
  • coaja rasă de la 1 lime

 

Pentru blat, pui toate ingredientele într-un mixer şi omogenizezi. Îl aranjezi într-un strat uniform, într-o formă de tort cu inel detaşabil, şi dai la congelator.

Între timp, înmoi nucile caju în apă pentru două ore. Le scurgi şi le amesteci cu restul ingredientelor, în afară de uleiul de cocos. Mixezi bine, apoi adaugi treptat uleiul de cocos şi continui să mixezi.

Răstorni compoziţia peste blat şi laşi la congelator încă două ore.

Transferi prăjitura în frigider cu 4-5 ore înainte de servire.

FOTO Shutterstock

Loading...