Cheesecake fără coacere

1 shutterstock 443256223 jpg jpeg

Dacă nu vrei un deset tradiţional la masa de Paşte, poţi înlocui pasca cu acest cheesecake delicios, preparat la rece.

Ingrediente

Pentru blat

  • 150 g biscuiţi oreo
  • 40 g unt

Pentru cremă

  •  500 g cremă de brânză
  • 65 g zahăr
  • esenţă de vanilie
  • 240 g frişcă bătută
  • 15 biscuiţi Oreo

Tapetezi cu hârtie de copt o formă de tort cu inel detaşabil. Mărunţeşti biscuiţii în blender şi topeşti untul, apoi îi omogenizezi şi îi pui în formă. Nivelezi şi presezi cu o lingură, apoi dai la rece blatul pentru cel puţin o oră.

 Mixezi crema de brânză cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, apoi încorporezi frişca bătută şi esenţă de vanilie, după gust. Rupi 5 biscuiţi Oreo în bucăţi mici pe care le adaugi în compoziţia de brânză. Torni crema peste blat, o nivelezi şi-l dai din nou la rece pentru cel puţin 2 ore. 

Înainte să serveşti, decorezi cheesecake-ul cu biscuiţii rămaşi pe care i-ai rupt în prealabil.

FOTO: Shutterstock