Nu se aseamănă deloc cu sortimentul de cheesecake cu blat şi cremă de brânză. Deşi ingredientele coincid, modul de preparare este diferit. Rezultatul final va fi o încântare pentru gusturile tale.

De ce ai nevoie pentru cheesecake japonez

125 ml lapte

225 g cremă de brânză

75 g unt

6 gălbenuşuri

1 linguriţă esenţă de vanilie

70 g făină

20 g amidon

6 albuşuri

1 praf de sare

150 g zahăr

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară cheesecake japonez

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă rotundă. Pui la încălzit o oală cu apă, deoarece prăjitura se coace pe baie de aburi.

Într-un vas, torni laptele, adaugi crema de brânză, untul şi amesteci pe foc mic până când se omogenizează. Dai deoparte, laşi la răcorit 2-3 minute şi adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând energic. Torni esenţa de vanilie şi încorporezi făina combinată cu amidonul.

Separat, baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi treptat zahărul în albuşuri şi pui bezeaua în cealaltă compoziţie. Omogenizezi cu mişcări uşoare şi torni compoziţia în formă.

Pui forma peste oală, având grijă ca baza ei să nu atingă apa fierbinte şi dai totul la cuptor 25 de minute la fac mai mare, apoi reduci focul şi mai ţii prăjitura la copt 60-70 de minute. O laşi să ajungă la temperatura camerei înainte să o scoţi din formă. O pudrezi cu zahăr.

Sursa https://www.lilcookie.com

Loading...