Găseşti aici o reţetă de fel principal de servit alături de o salată, sau de antreu, pentru vegetarieni ori pentru zilele de post.


  • Pregătire:10 min
  • Porții:3
  • Gătire:20 min
  • Timp total:30 min
  • Categorie:fel principal
Ingrediente

600 g cartofi
100 g ceapă
300 g legume, după preferinţă
1 legătură pătrunjel
60 g făină
ulei, pentru prăjit
pesmet
sare
piper

Mod de preparare

Cureţi toate legumele şi le fierbi, apoi le pasezi. Adaugi făina, sarea, piperul, pătrunjelul tocat. Cu mâinile umede, formezi
bile, după care le aplatizezi uşor. Le dai prin pesmet şi le pui la prăjit în uleiul încins. După 2 minute, le întorci uşor, cu o spatulă, pe partea cealaltă. Le mai rumeneşti până se fac aurii. Le scoţi pe un şervet absorbant.

Loading...