Plini de substanţe nutritive, cu multiple beneficii pentru organism, morcovii pot fi folosiţi în mâncăruri diverse, nu doar pentru ciorbe şi tocăniţe.

 

Ingrediente

600 g morcov

1 ceapă roşie

½ legătură pătrunjel

1 linguriţă paprică

1 linguriţă usturoi pudră

1 linguriţă oregano uscat

1 lingură pesmet 

1 ou

100 g caşcaval sau gouda

sare

piper

 

Cureţi morcovii de coajă şi îi fierbi pe jumătate în apă cu puţină sare. Îi dai prin răzătoare şi îi pus într-un castron. Adaugi ceapa mărunţită, pătrunjelul tocat, paprica, usturoiul pudră, oregano, pesmetul, oul bătut şi brânza rasă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Amesteci compoziţia şi formezi chiftelele,  apoi le aplatizezi. Le pui într-o tavă cu hârtie de copt şi le laşi la cuptor 15 minute, până capătă o crustă aurie. Serveşti chiftelele calde, cu sosul preferat.

FOTO Shutterstock