Peştele nu trebuie să lipsească de la masa de Revelion. Se spune că, dacă mănânci peşte, aşa cum el înoată prin apă, aşa vei înota şi tu prin toate necazurile din anul următor, fără ca ele să te afecteze.

 

Ingrediente

  • 500 g file cod, fără piele
  • 1 ou
  • 4 căţei usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură mărar

 

Cureţi peştele de eventualele oase, îl dai prin maşina de tocat. Adaugi oul, uleiul de masline, sarea, piperul, usturoiul zdrobit şi mărarul tocat. Dai compoziţia la frigider o oră.

Cu mâinile umezite, formezi chifteluţe, le aplatizezi uşor şi le pui într-o tavă cu hârtie de copt. Le coci la 180 °C, 20-25 de minute.

FOTO: Shutterstock

Loading...