Un preparat delicios, chifteluţele de dovlecei te îmbie să le încerci. Cum le prepari? Află de la cititoarea noastră, doamna Florentina Seuciuc, din Timişoara.

Ingrediente pentru chifteluţe de dovlecei

2 dovlecei mai mari
2 ouă
2 pumni de pesmet
mărar tăiat mărunt
200 g telemea
usturoi
ceapă verde
2 morcovi fierţi
condimente, după gust
ulei, pentru prăjit
Pentru sos
iaurt
usturoi pisat
mărar

Mod de preparare chifteluţe de dovlecei

Dai dovleceii prin răzătoare şi îi scurgi bine de zeamă. La fel procedezi şi cu morcovii, apoi îi amesteci
cu dovleceii şi cu pesmetul. Adaugi ouăle bătute şi restul ingredientelor, după gust. Omogenizezi compoziţia, formezi biluţe pe care le aplatizezi, apoi le prăjeşti în ulei încins. Le scoţi pe şerveţele, pentru a absorbi excesul de ulei.

Pentru sos, amesteci ingredientele, în funcţie de cât de mult sos vrei şi îl serveşti alături de chifteluţele de dovlecei.

Loading...