Chifteluţe de dovlecel şi spanac, cu sos tzatziki

Chiftelute de dovlecel si spanac jpeg

Dacă îţi place sosul tzatziki, trebuie să îl încerci în combinaţie cu aceste chifteluţe de dovlecel şi spanac, care conţin şi brânză feta. Chifteluţele sunt uşor de făcut, conţin multe legume şi sunt delicioase.

Chifteluţe de dovlecel şi spanac, cu sos tzatziki – Ingrediente

Pentru sosul tzatziki cu usturoi

375 g iaurt grecesc 4 căţei de usturoi 1 castravete mic, curăţat şi tocat 2 linguriţe ulei de măsline zeama de la ½ lămâie 2 linguri mărar sare, după gust

Pentru chifteluţe

2 dovlecei potriviţi, daţi prin răzătoare

3 mâini de spanac baby, tocat

115 g brânză feta, mărunţită

verdeaţă proaspătă tocată (mărar, mentă şi oregano), după gust

3 ouă, bătute uşor

2 cepe verzi, tocate

2 căţei de usturoi, tocaţi

40 g făină

½ linguriţă praf de copt

sare, după gust

piper, după gust

ulei de măsline, pentru prăjit

Chifteluţe de dovlecel şi spanac, cu sos tzatziki – Mod de preparare

Combini toate ingredientele pentru sosul tzatziki într-un blender sau în vasul unui robot de bucătărie. Amesteci până la omogenizare. Dai sosul la frigider până când vrei să îl foloseşti.

Pui dovleceii daţi prin răzătoare într-o strecurătoare (sită fină), deasupra unui bol. Presari 1 linguriţă de sare ca să atragă lichidul din legume şi laşi dovleceii să se scurgă 10-15 minute. Apoi storci tot lichidul din dovlecei, cu mâinile, şi îi dai deoparte.

Într-un bol mare, combini dovleceii raşi, spanacul, brânza feta, verdeaţa, ouăle, ceapa verde şi usturoiul. Amesteci bine până obţii o compoziţie consistentă. Apoi presari făina şi praful de copt, puţin câte puţin, până se încorporează, iar compoziţia pentru chiftele se ţine bine.

Încălzeşti aproximativ 50-60 ml de ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Când s-a încins, torni 3 linguri de aluat în tigaie. După 30 de secunde, aplatizezi chiftelele, apăsând aluatul uşor, cu o spatulă. Prăjeşti astfel în tigaie chiftelele, 3 minute, apoi le întorci ca să le prăjeşti pe partea cealalată, încă 3 minute, până se rumenesc frumos.

Aşezi chiftelele pe un platou pregătit cu prosoape de hârtie, ca să absoarbă excesul de ulei. Serveşti chiftelele calde, cu sosul tzatziki cu usturoi, pregătit anterior.

Sursa + foto: hostthetoast.com.

Bărcuţe de pizza cu dovlecel şi carne de curcan

Bărcuţe de pizza cu dovlecel şi carne de curcan

Chifteluţe de quinoa cu dovlecel şi brânză

Chifteluţe de quinoa cu dovlecel şi brânză

Chec de cartofi cu dovlecel

Chec de cartofi cu dovlecel

Peşte învelit în dovlecel

Peşte învelit în dovlecel