Chifteluţe din cartofi cu pătrunjel şi ceapă verde

1 shutterstock 782264140 jpg jpeg

Ai încercat vreodată să prepari chifteluţe din... cartofi fierţi? Sunt gustarea perfectă pentru o masă de prânz, iar asta pentru că aromele de pătrunjel şi de ceapă verde se vor îmbina armonios!

Ingrediente 

  • 3-4 cartofi 
  • 1/2 legătură pătrunjel 
  • 1/2 legătură ceapă verde 
  • 3 linguri amidon sau făină 
  • ulei, pentru prăjit
  • sare, după gust
  • piper, după gust 

Mod de preparare 

Speli cartofii foarte bine, sub jet de apă rece şi îi pui la fiert. Ulterior, îi scoţi din apă, laşi să se răcorească, îi descojeşti şi îi zdrobeşti pentru a obţine un piure. Într-un bol încăpător, pui cartofii pasaţi şi adaugi pătrunjelul şi ceapa verde curăţate, spălate şi tocate mărunt. Presari cu sare şi piper, după gust, apoi cerni amidonul sau făina. Amesteci până obţii un aluat omogen. 

Cu ambele palme, formezi chifteluţele rotunde şi le dai deoparte până încingi uleiul într-o tigaie. Le prăjeşti pe ambele părţi câteva minute până se rumenesc. Le poţi servi cu sosul preferat sau ca garnitură. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Cartofi rosti

Cartofi rosti

shutterstock 1419776681 jpg jpeg