Rosti (clătite din cartofi) este un preparat tradiţional din Elveţia, originar din cantonul Berna. Iniţial, era consumat la micul dejun de fermieri, dar astăzi este mai egrabă o garnitură pentru preparate din carne şi ouă. Rosti se poate face atât din cartofi fierţi, cât şi din cartofi cruzi şi se prăjeşte în ulei sau în unt. De asemenea, există variante cu diverse umpluturi: bacon, ceapă, brânză etc.

 

 

Ingrediente
Pentru rosti
  • 4-5 cartofi medii
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • ulei, pentru prăjit
Pentru umplutură
  • 150 g smântână fermentată
  • 30 g rucola
  • 100 g porumb dulce din conservă
Cureţi cartofii de coajă, îi dai prin răzătoarea mare, apoi îi scurgi foarte bine. Îi condimentezi cu sare şi piper. Într-o tigaie bine încinsă, torni 2-3 linguri de ulei şi pui un strat subţire de cartofi, astfel încât să formezi o clătită. O prăjeşti la foc mediu, pe ambele părţi, până devine rumenă, apoi o scoţi pe prosoape de hârtie. Procedezi la fel până termini compoziţia de cartofi.
 
Ungi rosti cu smântână, îi umpli cu boabe de porumb şi frunze de rucola, apoi îi pliezi. Îi serveşti calzi sau reci.
 
Poţi combina cartofii şi năutul în această tocană delicioasă.
 
FOTO: Shutterstock

 

Loading...