Chilli cu carne

145648 jpeg

O reţetă numai bună pentru iubitorii mâncărurilor picante, chilli con carne.

De ce ai nevoie pentru chilli con carne

› 500 g carne de viţel › 2 cepe › 2 căţei de usturoi › 2 morcovi › 2 ardei roşii › 2 linguri de ulei › 1 linguriţă de boia iute › 1 linguriţă de chimen › sare › piper › 400 g fasole roşie de la conservă › 200 g porumb de la conservă › 400 g roşii tocate › 1-2 linguri de oţet balsamic › frunze de coriandru pentru decor

Cum se prepară chilli con carne

Cureţi, speli şi toci legumele. Pui pe foc o cratiţă, torni 2 linguri de ulei, adaugi legumele, sarea, piperul, boiaua iute şi laşi la călit până când ceapa devine sticloasă.

Adaugi fasolea roşie, boabele de porumb, chimenul şi roşiile. Laşi să dea în câteva clocote şi pui carnea tăiată bucăţi, torni oţetul şi potriveşti de sare şi piper. După ce clocoteşte de câteva ori dai focul mic.

Ţii la fiert aproximativ o oră şi jumătate, două. Dacă seacă sosul, mai poţi turna apă fierbinte.

În momentul servirii, poţi decora, dacă vrei, cu frunze de pătrunjel.