Încântă-ţi papilele gustative cu un fel de mâncare uşor picant, delicios şi cu arome îmbietoare. Ce poţi pregăti? Chilli mexican!

Ingrediente 

  • 1 dovlecel
  • 400 g fasole roşie din conservă
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapă albă 
  • 2 roşii  
  • 700 ml supă de legume
  • 200 g porumb din conservă
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roşu
  • ½ legătură usturoi verde
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ linguriţă boia iute
  • linguriţă chimion pudră
  • 2-3 foi dafin 
  • sare, după gust 
  • piper, după gust 
  • verdeaţă, după preferinţă

Mod de preparare

Cureţi de codiţe şi de cotoare şi speli foarte bine toate legumele. Toci mărunt ceapa şi usturoiul verde, apoi tai cuburi morcovulardeii, roşiile şi dovlecelul.  Încingi uleiul de măsline într-o cratiţă. Sotezi ceapa şi usturoiul, apoi adaugi celelalte legume şi boabele de fasole şi de porumb scurse bine de lichidul din conservă. 

Torni supa de legume şi condimentezi cu boia iute, cu chimion, cu sare şi piper. Adaugi frunzele de dafin şi laşi să fiarbă, la foc potrivit, 15-20 de minute până scade puţin zeama. 

Serveşti cald şi îl decorezi cu verdeaţa preferată.

Poftă bună!

FOTO: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Sandviş cu hummus de sfeclă roşie

Loading...