Se zice că mai sănătos decât puiul, curcanul trebuie gătit la fel de des ca şi peştele. Noi ne-am conformat şi am pregătit această delicioasă ciorbă şi te invităm să o găteşti şi tu.

Ingrediente

700 g carne de curcan
2 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1 rădăcină păstârnac
1 ceapă mare
1 ţelină mică
5 cartofi potriviţi ca mărime
200 ml suc de roşii
pătrunjel şi mărar verde
sare
piper

Mod de preparare

Speli carnea, o porţionezi şi o aşezi la foc cu apă rece şi un praf de sare. O laşi să fiarbă, adunând spuma formată până când supa rămâne limpede.

Între timp, cureţi legumele, le speli, le tai bucăţi mai mari şi le adaugi în supă când carnea este aproape fiartă. Laşi să fiarbă, sub capac, la foc mic, circa 20 de minute, până când carnea şi legumele sunt bine pătrunse.

Adaugi sucul de roşii, pătrunjel şi mărar tocate fin, potriveşti gustul de sare, piper şi laşi să mai dea câteva clocote. Serveşti supa caldă.

Loading...