Nu oricine ştie să facă o ciorbă bună de miel. Şi nu oricine se bucură de gustul ei. Dar dacă urmezi paşii recomandaţi de noi, vei obţine cea mai bună ciorbă de miel cu tarhon şi toată lumea se va bucura de un gust inconfundabil.

Ingrediente pentru ciorbă de miel cu tarhon

400 g carne de miel
1 ceapă
2 morcovi medii
1 ţelină mică
1 păstârnac mic
1 legătură ceapă verde
1/3 pahar de orez
1 legătură mică de tarhon sau o lingură tarhon în oţet
½ cană smântână
2 gălbenuşuri
1 lingură făină
½ legătură pătrunjel
7-8 boabe de piper negru
sare
oţet

Mod de preparare pentru ciorbă de miel cu tarhon

Porţionezi car­nea, o opăreşti în apă clocotită, o clăteşti bine în apă rece şi apoi o pui la fiert. Cureţi, speli şi tai felii (sau cum doreşti) zarzavatul. După ce spumezi carnea, pui zarzavatul tocat, orezul spălat bine şi scurs, sare, după gust, şi boabele de piper. Fierbi la foc mic timp de 25-30 de minute. Adaugi tarhonul şi ceapa verde tocate mărunt, oţet, după gust, şi baţi bine gălbenuşurile cu smântâna şi cu lingura de făină. Opreşti focul şi dregi ciorba cu amestecul de smântână şi gălbenuşuri. La final, presari pătrunjel tocat mărunt, laşi ciorba de miel cu tarhon 10 minute şi o serveşti.

Loading...