Simplu de preparat şi pe gustul oricui. E frig afară, iar o ciorbă aburindă cu siguranţă vă va aduna prin case la căldură.


  • Pregătire:15 min
  • Porții:5
  • Timp total:1h
  • Categorie:fel principal
Ingrediente

1 piept de pui
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 ţelină mică
1 ceapă
2 cartofi
200 ml suc de roşii
1 l borş
200 g tăieţei
pătrunjel verde sau leuştean
sare

Mod de preparare

Carnea se spală, se taie după dorinţă şi se pune la fiert în apă rece. Se curăţă cu grijă spuma formată şi se lasă la fiert încă 10 minute.

Se adaugă legumele curăţate, spălate şi tăiate bucăţi, fără cartofi. Se lasă să fiarbă, la foc mic, încă 30 de minute.

Se adaugă cartofii tăiaţi în patru şi sucul de roşii, se potriveşte gustul de sare şi se lasă să fiarbă 15 minute.

Se adaugă borşul fiert separat. Se fierb tăieţeii în apă cu sare, se scurg, se clătesc cu apă rece şi se adaugă în ciorbă. Se serveşte caldă, cu pătrunjel verde sau leuştean.

sursa foto: Shutterstock

Loading...
Evaluează rețeta