Ciorbă de pui cu tăiţei

ciorba de pui cu taitei shutterstock 37144411 jpeg

Simplu de preparat şi pe gustul oricui. E frig afară, iar o ciorbă aburindă cu siguranţă vă va aduna prin case la căldură.

  • Porții: 5
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 15 min
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

1 piept de pui 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă 2 cartofi 200 ml suc de roşii 1 l borş 200 g tăieţei pătrunjel verde sau leuştean sare

Mod de preparare

Carnea se spală, se taie după dorinţă şi se pune la fiert în apă rece. Se curăţă cu grijă spuma formată şi se lasă la fiert încă 10 minute.

Se adaugă legumele curăţate, spălate şi tăiate bucăţi, fără cartofi. Se lasă să fiarbă, la foc mic, încă 30 de minute.

Se adaugă cartofii tăiaţi în patru şi sucul de roşii, se potriveşte gustul de sare şi se lasă să fiarbă 15 minute.

Se adaugă borşul fiert separat. Se fierb tăieţeii în apă cu sare, se scurg, se clătesc cu apă rece şi se adaugă în ciorbă. Se serveşte caldă, cu pătrunjel verde sau leuştean.

sursa foto: Shutterstock