Ciorbele de vară acrite cu borş sunt cele mai iubite feluri de mâncare româneşti.

Ciorbă de vară  acrită cu borş - Ingrediente

                                                  

2 cartofi

1 ceapă

2 morcovi

1 ţelină mică

1păstârnac

2 ardei

1dovlecel mic

200 g mazăre

5 buchete de conopidă

200 g fasole verde

2 linguri ulei

150 ml suc de roşii

500 ml borş

sare, după gust

leuştean tocat

Ciorbă de vară  acrită cu borş - mod de preparare

Cureţi ceapa, o mărunţeşti şi o căleşti în uleiul încins până devine sticloasă, adaugi cartofii, morcovii, ţelina, păstârnacul tăiate mărunt şi le acoperi cu apă. Potriveşti gustul de sare şi, când au început să se înmoaie cartofii, adaugi dovlecelul şi ardeiul mărunţit, le laşi să fiarbă 5 minute, apoi torni sucul de roşii şi borşul. Mai ţii pe foc încă 10 minute să se combine aromele. Opreşti focul şi presari leuştean tocat, după gust.

 

Loading...