Ciorbă rusească de raţă cu hrişcă
Cosistent şi delicios, acest preparat e nemaipomenit într-o zi friguroasă. Este o combinaţie perfectă de carne, legume şi hrişcă, o cereală foarte hrănitoare şi sănătoasă.
Ingrediente
500 g pipote şi inimi de raţă
3 linguri hrişcă
1 ceapă
1 morcov
2-3 cartofi
2 linguri ulei
700 ml borş
sare
leuştean, pătrunjel, pentru decor
Speli bine măruntaiele şi le pui la fiert în apă cu un praf de sare, îndepărtând spuma care se formează la suprafaţă.
Cureţi legumele, tai mărunt ceapa şi dai prin răzătoare morcovul, apoi le pui la călit în ulei. După 5 minute, când s-au rumenit uşor, le răstorni în oala cu măruntaie, adaugi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi, hrişca bine spălată, potriveşti gustul de sare şi continui să fierbi sub capac, la foc mediu.
În altă cratiţă, pui la fiert borşul, iar după ce clocoteşte îl laşi 10-15 minute. Când legumele şi carnea s-au fiert, torni borşul şi mai ţii pe aragaz 5 minute.
Serveşti ciorba fierbinte, cu leuştean şi pătrunjel proaspăt tocate.
FOTO Shutterstock