Ciupercile sunt bogate în proteine, astfel că devin un excelent înlocuitor al cărnii în perioada de post. Iar în această ciulama cremoasă devin irezistibile!

 

 

Ingrediente 

  • 600 g ciuperci, după preferinţă (champignon, pleurotus, ghebe, hribi) 
  • 5 linguri ulei 
  • 1 ceapă 
  • 200 ml smântână vegetală 2 linguri făină
  • 400 ml supă de legume 
  • sare, după gust
  • piper alb, după gust
  • verdeaţă, pentru decor

Încălzeşti 2 linguri de ulei într-o tigaie încăpătoare. Căleşti ceapa tocată până devine transparentă, apoi adaugi ciupercile curăţate şi spălate şi mai sotezi câteva minute, condimentezi cu puţină sare şi dai deoparte.

Într-un vas antiaderent, încingi restul de ulei şi pui făina, amestecând cu un tel. Începi să torni supa de legume, amestecând viguros, pentru a nu se forma cocolaşe. Încorporezi smântâna lichidă şi laşi să fiarbă câteva minute, până se îngroaşă, apoi adaugi ciupercile călite.

Condimentezi cu sare şi piper alb şi mai fierbi 5 minute, să se întrepătrundă aromele. Decorezi cu verdeaţă.

 

FOTO: Shutterstock

Loading...