Aceste ciuperci delicioase, umplute cu sos de brânză sunt un adevărat deliciu gastronomic. Reţeta este una dintre cele care conţin ciuperci şi sunt foarte uşor de făcut. În plus, ciupercile astea vor încânta papilele gustative ale tuturor celor dragi, familie, prieteni, musafiri.

Ciupercile sunt perfecte pentru prânz, ca garnitură sau consumate ca atare pentru că sunt săţioase şi extrem de gustoase.

Citeşte şi: Cum faci ketchup acasă, reţetă originală

Ingrediente Ciuperci umplute cu sos de brânză

  • 200 grame brânză (caşcaval, brânză de burduf, după preferinţe)
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 linguri de ulei (20 ml)
  • 1 lingură de oţet (5 ml)
  • 350 g de ciuperci Champignon
  • Sare şi piper

Mod de preparare Ciuperci umplute cu sos de brânză

Ciupercile vor fi curăţate şi li se vor îndepărta codiţele. E nevoie să le spălaţi cu grijă şi să îndepărtaţi marginea interioară a capacului.

Tăiaţi mărunt usturoiul şi căliţi-l într-o tigaie în care aţi pus ulei de măsline. Îndepărtaţi usturoiul, însă în uleiul care a căpătat o aromă devărârşită căliţi codiţele de ciuperci tăiate mărunt. Aăugaţi sare şi piper după gust şi puţină apă, până de gătesc, iar zeama scade. Atenţie, e necesar ca ciupercile mărunţite să fie scăzute. Adăugaţi şi pătrunjel tocat mărunt şi câţiva stropi de oţet. Lasă puţin la răcit, apoi adaugă brânza.

Citeşte şi: Clătite cu sos de iaurt

Pe o tavă, aşează capacele de ciuperci şi umple-le cu amestecul obţinut. Bagă la cuptor, la 200C, şi lăsaţi 15-20 de minute până când brânza devine rumenă.

 

Serviţi-le calde! Poftă bună!

 

Loading...