Clătitele sunt savuroase şi în varianta sărată. Umplute cu carne de curcan, devin chiar o cină săţioasă şi deosebită!

 

Ingrediente

Pentru clătite:

3 ouă

350 ml lapte

1 linguriţă sare

200 g făină

ulei, pentru uns

Pentru umplutură:

1 ceapă

1 morcov

400 g carne tocată de pui sau curcan

50 g caşcaval

2 linguri ulei

30 g unt

sare

piper

 

Într-un castron, baţi ouăle cu sarea, adaugi făina şi omogenizezi aluatul. Torni laptele, în fir subţire, amestecând să nu aibă cocoloaşe.

Ungi o tigaie cu puţin ulei şi torni cu polonicul din compoziţie. Rumeneşti clătitele pe ambele părţi, le scoţi, apoi le dai deoparte.

Tai mărunt ceapa şi dai morcovul prin răzătoarea mică, apoi le căleşti 5 minute în ulei. Pui carnea tocată condimentezi cu sare şi piper, după gust şi găteşti la foc mediu până ce scade toată zeama. Laşi la răcit şi încorporezi caşcavalul dat prin răzătoarea mică.

Cu acest amestec umpli clătitele, apoi le împătureşti. Le ungi cu unt topit, le aşezi într-o tavă termorezistentă şi le dai la cuptor, 15 minute, la 200 °C.

Le serveşti calde, cu smântână sau cu sosul preferat.

FOTO Shutterstock

 

Loading...