Un pepene copt are codiţa uscată, ceea ce înseamnă că a fost cules de câteva zile. Lipsa codiţei indică faptul că pepenele ales este proaspăt. Dacă e deformat, turtit sau cu proeminenţe înseamnă că pepenele are zone crude, pentru că nu a fost expus la soare pe toate părţile.

Ingrediente

¼ cană apă plată
¼ cană zahăr tos
½ pepene verde
sucul de la 1 lămâie
200 ml rom alb
gheaţă
frunze mentă (pentru decor)

Mod de preparare

Într-o cratiţă mică, pui apa la fiert, adaugi zahărul şi amesteci până se dizolvă complet. Laşi siropul să se răcească complet, înainte să-l foloseşti. Scoţi miezul jumătăţii de pepene şi îl dai prin blender, până obţii un piure consistent. Combini într-un vas de sticlă siropul de zahăr şi sucul de lămâie. Adaugi piureul de pepene verde şi romul şi amesteci bine. Laşi la frigider 20 de minute. Pentru servire, poţi folosi cupe de îngheţată sau pahare înalte, în care torni amestecul şi cuburi de gheaţă. Decorezi cu frunze de mentă.

Loading...