Sunt foarte simplu de preparat şi oricum, n-ai nevoie nici de prea mult pentru a-i prepara. Maximum o oră.

 

Ingrediente (20-25 colţunaşi)

1 ou
400 g făină
apă
2 linguri ulei
 

Pentru umplutură
500 g spanac
piper
1 legătură ceapă verde
1 lingură unt
1 lingură ulei

Mod de preparare

Cureţi şi speli bine spanacul şi ceapa verde. Toci firele de ceapă şi le pui la călit în untul topit, apoi potriveşti gustul de piper. Adaugi spanacul şi ţii până când se înmoaie, apoi laşi la răcit.

Cerni făina, adaugi oul, puţină apă, uleiul şi începi să amesteci până când ai încorporat toată făina. Dacă mai este nevoie, mai torni puţină apă şi frămânţi un aluat elastic care nu se lipeşte de degete sau de masă. Dacă este prea moale mai presari puţină făină. Întinzi aluatul în foaie subţire şi decupezi cerculeţe cu gura unui pahar. Le umpli cu spanac, apoi le lipeşti cu dinţii unei furculiţe. Clocoteşti apă, pui sare şi 1 lingură de ulei şi adaugi colţunaşii. Îi laşi să fiarbă până când se ridică la suprafaţă. Îi serveşti, dacă vrei, presăraţi cu piper.

Loading...