Cookie-uri Marranito

Cookie uri Marranito jpeg

Vrei un cookie bun la cafeaua de dimineaţă sau pur şi simplu când ai chef de o gustare bună? Încearcă această reţetă rapidă de cookie-uri Marranito, te vei îndrăgosti de ea.

Cookie-uri Marranito

Ingrediente

  • 330 g zahăr brun închis (panela sau rapadura)
  • 120 ml de apă 
  • 250 g făină, plus câteva lingur pentru presărat
  • 1 linguriţă praf de copt
  • ¼ linguriţă sare 
  • 2 linguri scorţişoară
  • 4 linguri unt nesărat, la temperatura camerei
  • 1 linguriţă coajă de portocală
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 2 ouă mari, împărţite

Prepară şi: Gogoşi fără lactoză

Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la 180° C. Aliniaţi o tavă de copt cu hârtie pergament.

Adăugaţi zahărul şi apa într-o cratiţă mică la foc mediu şi gătiţi timp de 10 minute, până când zahărul este complet dizolvat şi se formează bule maronii mari. Luaţi de pe foc şi lăsaţi deoparte să se răcească.

Cerneţi făina, praful de copt, sarea şi scorţişoara într-un bol mare.

Adăugaţi untul şi amestecaţi în făină cu o furculiţă până se combină. Adăugaţi coaja de portocală şi amestecaţi până se incorporează.

Împingeţi ingredientele uscate pe părţile laterale ale vasului pentru a face o gaură. Adăugaţi în centrul ei vanilia, 1 ou şi siropul de zahăr răcit. Cu ajutorul unei furculiţe, amestecaţi încet ingredientele uscate în centru până când totul este uniform combinat.

Acoperiţi vasul cu folie de plastic şi refrigeraţi aluatul timp de 30 de minute.

Presăraţi făină pe o suprafaţă curată şi rostogoleşte aluatul într-un dreptunghi de aproximativ 6 ½ mm grosime.

Folosind un tăietor de prăjitură tăiaţi cookies-urile şi puneţi-le pe tava de copt pregătită.

Bateţi oul rămas, apoi ungeţi cookies-urile.

Se coc timp de 8-10 minute sau până când marginile sunt aurii. Lasă cookie-urile să se răcească înainte de servire. Poftă bună!

Prepară şi: Negrese cu avocado şi ciocolată

Sursa