Cornuleţe cu mere şi migdale, perfecte pentru mesele festive

cornulete cu mere si fulgi de migdale jpeg

Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi ori pe musafirii care trec pragul casei tale, prepară-le un desert simplu şi rapid şi vei vedea că în cel mai scurt le vei însenina ziua cu un platou cu cornuleţe cu mere şi migdale.

Cornuleţe cu mere şi migdale – Ingrediente

150 g făină integrală de alac (grâu spelt) ½ linguriţă praf de copt 2 linguri zahăr brun 70 g ulei de cocos (cald) 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime 1 praf de sare 1 lingură fulgi de migdale 1 lingură zahăr tos ¼ linguriţă scorţişoară 1 măr făină, pentru pudrat suprafaţa de lucru

Cornuleţe cu mere şi migdale – Mod de preparare

Într-un castron, amesteci făina, praful de copt, zahărul brun şi sarea. Încorporezi iaurtul şi uleiul de cocos şi amesteci până se formează un aluat omogen pe care îl frămânţi cu mâinile. Acoperi bolul cu un prosop de bucătărie şi îl laşi în frigider aproximativ 30 de minute.

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Între timp, toci migdalele cu un cuţit şi le amesteci cu zahărul tos şi scorţişoara. Încălzeşti cuptorul la 150 de grade Celsius.

Întinzi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi îi dai formă rotundă. Îl tai în 16 triunghiuri egale.

Descojeşti mărul, îndepărtezi cutia cu seminţe şi îl tai felii. Pui pe fiecare triunghi din aluat câte 1 linguriţă din compoziţia de migdale şi scorţişoară. Aşezi o felie de măr pe partea exterioară a fiecărui triunghi. Rulezi coca dinspre exterior spre interior, înfăşurând astfel feliile de măr în cornuleţe.

Le aşezi în tava de copt şi presari restul din compoziţia de migdale şi scorţişoară. Dai tava la cuptor şi o laşi aproximativ 15-18 minute. Le laşi să se răcească şi le serveşti imediat.

Sursa + foto: kitchenstories.io

kitchenstories.io