Merele sunt delicioase, însă dacă nu îţi plac crude poţi să încerci această reţetă de coşuleţe cu mere, ce se prepară super rapid.

Ingrediente: 
Pentru aluat

  • 500 g făină
  • 200 ml lapte
  • 70 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 50 ml ulei
  • 1 lingură coajă rasă de portocală bio
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură

  • 1 kg mere
  • 300 g zahăr
  • 30 g unt
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată Pentru uns
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri lapte
  • Pentru ornat
  • 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

Faci o maia din 50 ml de lapte călduţ, drojdie, o lingură de zahăr şi o lingură de făină. O laşi la dospit 20 de minute.

Între timp, mixezi gălbenuşurile cu restul de zahăr, praful de sare şi coaja de portocală. După ce s-au albit, le adaugi peste maia, împreună cu restul de lapte călduţ şi cu uleiul. Pui şi făina şi începi să frămânţi până obţii un aluat omogen. Laşi să dospească o oră.

Cureţi merele de cotoare şi de seminţe, le tai cubuleţe şi le căleşti în unt cu zahăr şi cu scorţişoară, până scade zeama. Le laşi la răcit.

Pe masa presărată cu făină, întinzi foi din aluat. Pui umplutura de mere în mijloc şi pliezi marginile spre interior, astfel încât să obţii o margine spiralată ca un coşuleţ. Continui până termini aluatul şi umplutura. Ungi marginile cu gălbenuş amestecat cu lapte, transferi coşuleţele în tăvi tapetate şi le dai la cuptorul preîncălzit, 30-35 de minute, la foc mediu. Le serveşti presărate cu zahăr pudră

Loading...