Cotlet cu şuncă şi conopidă FOTO

cotlet cu sunca si conopida jpeg

Simplă şi de efect, această reţetă e perfectă când vrei să găteşti ceva savuros pentru cei dragi.

Ingrediente 8 felii cotlet de porc dezosate 1 conopidă mică 3 ouă 100 g pesmet 100 g şuncă 1 legătură pătrunjel sare piper ulei salată de legume

Mod de preparare

Speli carnea, apoi acoperi fiecare felie cu folie alimentară şi o baţi. Pentru a se frăgezi, o dai cu sare şi piper şi pui bucăţile de carne la rece o oră. Separat, speli şi desfaci în bucheţele conopida. Le fierbi în apă cu sare şi le laşi la scurs.

image

Într-un bol, baţi ouăle şi adaugi treptat pesmetul. Mărunţeşti şunca, pătrunjelul şi conopida. Le încorporezi în amestecul de ou, alături de sare şi piper, după gust.

image

Scoţi carnea, întinzi pe o parte a unei felii de carne o lingură de aluat. Procedezi la fel cu toată carnea.

image

Prăjeşti cotletele în ulei, pe fiecare parte, întorcându-le cu grijă. Le serveşti alături de salată de legume.

image