Marinarea este secretul oricărei fripturi reuşite. Această bucată întreagă de cotlet e aromată, rumenită, dar fragedă şi suculentă şi e friptura ideală pentru toată familia, la masa de Crăciun.

 

Ingrediente

1,5 kg cotlet de porc cu şorici, fără os (bucată întreagă)

1 linguriţă pudră de usturoi

1 lingură zahăr brun

3 linguri sos de soia

2 linguri ulei

sare

piper

200 ml vin alb, sec

2 morcovi

2 cepe

1-2 crenguţe rozmarin

 

Speli carnea, o usuci, ştergând-o prin presare cu şerveţele de hârtie şi crestezi şoriciul, ca să obţii un model în formă de romb. Faci o marinată din pudră de usturoi, zahăr brun, sos de soia, ulei, sare şi piper, după gust, apoi ungi bine carnea şi o dai la frigider, câteva ore sau peste noapte.

Transferi bucata de cotlet într-o tavă, cu şoriciul în sus. Torni vinul, pui morcovii şi cepele curăţate şi tăiate în bucăţi mari, adaugi rozmarinul şi o acoperi cu folie de aluminiu. O coci la 190 °C, o oră şi jumătate, îndepărtezi folia de aluminiu, reduci temperatura la 160 °C şi o mai laşi aproximativ 30 de minute, până se rumeneşte şoriciul.

O serveşti caldă, cu legume şi, dacă doreşti, cu sos de hrean.

FOTO Shutterstock

 

 

 

 

Loading...