În ziua de Crăiciun trebuie să pui un cozonac pe masă. Iată o reţetă simpla si delicioasă de cozonac cu cacao!

Ingrediente:

Pentru aluat:
500 g făină
150 ml lapte
drojdie cât o nucă
1 ou
100 g unt topit
1 praf de sare
50 g zahăr
100 g stafide
hârtie pentru copt

Pentru umplutură:
1 ou
150 g mac
1 lingură scorţişoară
2 linguri cacao
150 ml lapte
100 g zahăr
40 g unt topit

Pentru decor:
2 linguri rom
200 g zahăr pudră
2 linguri apă caldă
50 g unt topit

Mod de preparare:

Pentru aluat dizolvi în laptele cald, zahărul şi drojdia. Cerni făina într-un castron, pui sarea, torni amestecul de lapte, untul şi oul. Frămânţi bine şi îl laşi la dospit, acoperit, la loc cald. Pentru umplutură, pui macul în laptele călduţ, adaugi untul, amestecând energic, oul şi restul ingredientelor. Laşi deoparte până se răceşte. Presari făină pe un blat şi întinzi aluatul.

Pui umplutura, netezeşti şi rulezi cozonacul. Întinzi o hârtie pentru copt într-o tavă, pui aluatul, laşi la crescut şi, din când în când, îl ungi cu untul topit. Dai la cuptorul încins pentru aproximativ 40 de minute.

Pentru decor, amesteci zahărul pudră cu romul şi cu apa călduţă. După ce cozonacul cu cacao trece testul scobitorii îl ungi, cu o pensulă, cu amestecul de zahăr pudră. Laşi acest cozonac cu cacao la răcit.

Cozonac cu migdale

Cozonac glazurat cu ciocolata

Cozonac cu cacao si rahat

Dificultate mică
1 tavă
Timp de preparare: 2h

Loading...