Cozonac cu fructe confiate

1 cozonac cu fructe confiate jpg jpeg

Încă nu ştii ce să găteşti de Crăciun ca desert? Încearcă această reţetă delicioasă de cozonac cu fructe confiate, pe care o vor adora toţi cei dragi.

Ingrediente cozonac cu fructe confiate: 

Pentru aluat

  • 120 ml lapte
  • 14 g drojdie
  • 85 g unt
  • 80 g zahăr
  • 3 ouă
  • 420 g făină
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie Dr. Oetker
  • 1 praf de sare
  • 1 plic Finesse coajă rasă de lămâie
  • 1 plic Finesse coajă rasă de portocale
  • 50 g nuci
  • 100 g mix fructe confiate
  • 1 plic zahăr pudră cu aromă de citrice şi vanilie Dr. Oetker

Cozonac cu fructe confiate - mod de preparare:

Încălzeşti laptele şi dizolvi în el drojdia şi o lingură de zahăr. Mixezi untul cu sarea şi cu restul de zahăr până când capătă o consistenţă fină. Adaugi ouăle, unul câte unul, esenţa de vanilie Dr. Oetker şi coaja de lămâie şi de portocală Finesse. Încorporezi, treptat, făina şi compoziţia cu lapte şi, când nu mai poţi mixa, frămânţi cu mâna până obţii un aluat moale. Adaugi nucile sfărâmate şi fructele tăiate şi frămânţi până când se omogenizează. La final, aluatul nu trebuie să se mai ţină de degete.

Îl acoperi şi-l laşi să crească până îşi dublează volumul, apoi îl împarţi în jumătate. Dai drumul la cuptor. Întinzi două foi pe care le rulezi şi le aşezi în tăvi tapetate de cozonac. Ţii la cuptor până când se rumeneşte uşor cozonacul, apoi îl laşi la răcorit şi-l decorezi cu zahăr pudră cu aromă de citrice şi vanilie Dr. Oetker.