Creveţi în sos de unt cu ceapă verde şi spanac

1 shutterstock 1729402489 jpg jpeg

Ce poate fi mai apetisantă decât o porţie delicioasă de creveţi în sos de unt şi alte ingrediente? Ţi-am găsit deja reţeta perfectă pentru o masă de prânz!

Ingrediente 

Pentru griş de porumb

  • 1/2 pachet griş de porumb 
  • 2 linguri unt 
  • 100 g brânză Cheddar, rasă
  • sare şi piper, după gust 

Pentru sos

  • 300 g creveţi, curăţaţi şi decorticaţi 
  • 1 pachet unt nesărat 
  • 1-2 fire ceapă verde 
  • 3-4 căţei de usturoi 
  • 200 g spanac proaspăt 
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1 linguriţă oregano uscat 
  • 1 linguriţă paprika pudră 
  • 1 linguriţă cimbru 
  • sare şi piper, după gust 

Mod de preparare 

Într-o cratiţă, fierbi grişul de porumb conform instrucţiunilor de pe pachet. Poţi folosi apă ori supă de pui. După ce este gata, dai cratiţa deoparte şi adaugi untul, brânza Cheddar rasă şi asezonezi cu sare şi piper după gust. 

Într-un bol, pui creveţii curăţaţi şi decorticaţi, apoi presari mirodeniile, sarea şi piperul după gust şi amesteci. Într-o tigaie, încingi untul, apoi căleşti ceapa verde tocată mărunt şi usturoiul zdrobit şi, ulterior, adaugi spanacul şi pătrunjelul curăţate şi spălate bine sub jet de apă rece. După câteva minute, transferi creveţii în sos, amesteci şi laşi să fiarbă, la foc potrivit, până ce s-au gătit. 

Torni sosul cu creveţi peste grişul de porumb. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi după imaginaţie. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Frigărui cu creveţi şi ananas

Frigărui cu creveţi şi ananas

2 frigarui cu creveti si ananas jpg jpeg