Această reţetă se face într-o singură oală şi conţine ingrediente greceşti delicioase. Creveţii sunt gătiţi cu roşii proaspete, măsline, castraveţi, ierburi şi brânză feta. Perfecţi pentru o cină delicioasă alături de o salată verde.

Ingrediente pentru creveţi în stil grecesc:

3 linguri de unt
1 ardei ras roşu
3 căţei de usturoi
1 ceaşcă de roşii cherry
1/2 ceaşcă măsline kalamata
500 g creveţi
1 linguriţă oregano uscat
sare
piper
fulgi de chilli
2 castraveţi
2 linguriţe mărar tocat
1/2 ceaşcă feta mărunţită
Frunze de salată pentru servire (opţional)

Mod de preparare creveţi în stil grecesc:

Într-o tigaie mare la foc mediu topeşte untul. Adaugă ardeiul tocat, roşiile întregi şi măslinele tăiate feliuţe şi găteşte până ce ardeii s-au înmuiat, aproximativ 5 minute. Adaugă usturoiul tocat şi mai lasă la gătit 1 minute.

Adaugă creveţii decorticaţi şi găteşte-i până devin roz, 3 minute. Pune oregano, sare, piper şi fulgii de chilli. Opreşte focul şi adaugă castraveţii tocaţi şi mărarul şi amestecă.
Adaugă brânza feta mărunţită şi serveşte pe frunze de salată, dacă vrei.

Loading...