Dacă ţi-e dor de o vacanţă în Grecia, adu stilul lor de a găti în propria farfurie. Ce spui de o porţie delicioasă de creveţi în sos?

 

Ingrediente 

  • 2 cepe mari 
  • 4 căţei de usturoi 
  • 4-5 roşii bine coapte 
  • 4 linguri ulei de măsline 
  • 300 g creveţi decorticaţi 
  • 150 g brânză feta 
  • ½ linguriţă fulgi de chili 
  • 1 linguriţă miere 
  • 1 lingură suc de lămâie 
  • ½ linguriţă oregano uscat 
  • sare 
  • piper 

Mod de preparare 

Într-o cratiţă, încălzeşti uleiul de măsline şi pui ceapa tocată, pe care o laşi la foc mediu câteva minute, până devine sticloasă. Adaugi usturoiul zdrobit, apoi roşiile tăiate cuburi şi laşi să fiarbă sub capac 10 minute. Când sosul s-a îngroşat, condimentezi cu sare şi piper, presari oregano şi fulgii de chilli şi torni mierea şi sucul de lămâie. Omogenizezi, apoi aranjezi deasupra creveţii bine spălaţi şi scurşi. Presari brânza feta sfărâmată şi transferi cratiţa la cuptor 10-15 minute, până sunt pătrunşi creveţii şi se rumeneşte uşor feta. Şerveşti fierbinte. 

Poftă bună!

FOTO Shutterstock.com 

Citeşte şi Bucătăria lumii, reţetă portugheză: vongole în sos de vin şi coriandru.

 

Loading...