Dacă tânjeşti după o porţie de cartofi prăjiţi, dar vrei să îţi păstrezi silueta ca trasă prin inel, încearcă crochetele de vinete cu sos de roşii. Sunt delicioase şi au puţine calorii.

Ingrediente pentru crochete de vinete cu sos de roşii

1-2 vinete medii

sare

1 cană făină

1/2 linguriţă praf de usturoi

1/2 linguriţă boia de ardei

1/2 linguriţă oregano uscat

2 ouă

1 lingură ulei

Pentru sos

1 lingură ulei

1/2 linguriţă boia ardei roşu

1 căţel de usturoi, tocat fin

sare, după gust

1 lingură oregano

400 g roşii zdrobite

zeama de la jumătate de lămâie

Mod de preparare crochete de vinete cu sos de roşii

Speli şi cureţi vinetele, apoi le tai pe lung, felii de aproximativ 2 cm grosime. Le aşezi pe şerveţele de hârtie absorbante. Le presari cu sare, după gust.

Preîncălzeşti cuptorul. Într-un castron, combini sarea, făina, praful de usturoi, boiaua de ardei şi oregano. Într-un alt vas, spargi 2 ouă şi le baţi uşor. Treci feliile de vinete, una câte una, prin ouăle bătute, apoi prin amestecul de făină, până sunt acoperite în întregime. Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei, aproximativ 20-25 de minute, întorcându-le pe ambele părţi.

Pentru sosul de roşii, combini într-o tigaie uleiul cu boiaua de ardei roşu, usturoiul şi sarea de mare. Adaugi roşiile şi, dacă este nevoie, mai adaugi sare. Laşi 5-6 minute pe foc. Torni zeama de lămâie şi amesteci bine. Serveşti crochetele de vinete cu sos de roşii.

sursă: http://www.stumbleupon.com

Loading...