Ardeiul gras este un pachet de vitamine, în special vitamina C, cu puternic rol antioxidant, de aceea e bine să-l consumi cât mai des. Conţine 92% apă, iar restul compoziţiei este dat de carbohidraţi, proteine şi grăsimi. Un ardei gras conţine vitamina C, vitamina B6, potasiu, acid folic, vitamina E, vitamina A etc. Ardeiul întăreşte sistemul imunitar, combate bolile cardiace şi contribuie la scăderea colesterolului rău.

 

Ingrediente

3 ardei graşi roşii

6 ouă

60 g măsline fără sâmburi, după preferinţă

1 ceapă

40 g unt

sare

piper

2 linguri ulei de măsline

 

Speli ardeii şi îi tai în jumătate, pe lung. Îndepărtezi cotoarele, seminţele şi nervurile. În fiecare jumătate presari sare, pui câte un cubuleţ de unt şi spargi câte un ou. Adaugi măsline fără sâmburi, felii subţiri de ceapă, apoi asezonezi cu sare şi piper, după gust.

Într-o tigaie de fontă, torni uleiul de măsline şi aşezi jumătăţile de ardei. Dai tigaia la cuptor şi coci aproximativ 10 minute, la 180 °C, până se întăreşte albuşul şi se coagulează uşor gălbenuşul. Serveşti preparatul cald, decorat după preferinţă.

FOTO Shutterstock