Cum faci cele mai bune chifteluţe din vinete

1 chiftele din vinete jpg jpeg

Dacă eşti mare amatoare de chifteluţe, dar parcă ţi-ai dori să încerci şi altceva, ei bine, îţi recomandăm să încerci chifteluţe din vinete.

Delicioase şi uşor de gătit, acestea sunt ideale nu doar pentru vegetarieni, ci pentru oricine.

Chifteluţe din vinete - ingrediente necesare:

- o vânătă coaptă - o ceapă de mărime medie - o lingură de boia de ardei iute - o linguriţă de usturoi pulbere - o linguriţă de piper negru - două linguri de fulgi de ovăz ori pesmet - 3-4 linguri de făină de grâu - o cană de ulei pentru prăjit - sare, după gust

Chifteluţe din vinete - mod de preparare:

Pune vânăta la copt pe grătar sau la cuptor.

Între timp, curăţă şi toacă mărunt ceapa, iar apoi adaugă celelalte ingrediente - făina, condimentele, şi sarea şi amestecă bine.  Adaugă şi vânăta coaptă bine şi potriveşte de sare şi piper.

Dacă ţi se pare că nu se pot modela chifteluţele, mai adaugă făină, iar apoi fă biluţe mici ori rotunde, plate.

Prăjeşte-le în ulei pe toate părţile sau bagă-le la cuptor pentru 25-30 de minute.

Poftă bună!