Uşor de gătit, chifteluţele indiente cu ceapă sunt o alegere inspirată în această perioadă, mai ales că sunt şi de post.

Chifteluţe indiente cu ceapă - ingrediente necesare:

- o ceapă galbenă
- două cepe roşii
- doi căţei de usturoi
- un praf de ghimbir
- o jumătate de linguriţă de turmeric
- o jumătate de linguriţă de pătrunjel uscat
- o jumătate de linguriţă de boia picantă
- 100 de grame de făină
- o linguriţă de bicarbonat
- sare şi piper după gust
- ulei.

Chifteluţe indiente cu ceapă - mod de preparare:

Taie ceapa sub formă de fâşii subţiri, după care amestec-o într-un bol cu făina, bicarbonatul şi celelalte condimente.

Adaugă apoi o linguriţă de ulei şi 60 ml de apă, după care amestecă bine până când ceapa e acoperită de aluat.

Pune ulei la încins într-o tigaie întinsă, iar apoi, când a început să sfârâie, adaugă chifteluţele ornate, însă ai grijă să nu se lipească.

Prăjeşte-le pe ambele părţi şi pune-le la scurs pe şerveţele de hârtie. 

Loading...