Fursecurile Linzer sunt o variantă în miniatură a tortului Linzer, un desert austriac. Cu un aluat fraged, pe bază de unt, umplute cu gem, sunt gustarea perfectă alături de un ceai sau o cafea.

 

Ingrediente

150 g făină de migdale

260 g făină albă

1 praf de sare

230 g unt

100 g zahăr

1 ou

2 gălbenuşuri

1 esenţă de vanilie

coaja rasă de la 1 lămâie

gem de zmeură (sau după preferinţă)

zahăr pudră, pentru decor 

 

Combini făina cu făina de migdale, sarea şi coaja de lămâie. Mixezi untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi gălbenuşurile, oul şi torni esenţa de vanilie. La final încorporezi cele două tipuri de făină şi frămânţi până obţii un aluat omogen, care nu se ţine de mâini. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider o oră.
 
Preîncălzeşti cuptorul la 180 ˚C şi tapetezi două t\vi cu hârtie de copt. Întinzi două foi din aluat, de aproximativ 5 mm grosime fiecare, din care decupezi fursecurile cu forme variate.
 
Le aşezi în tăvi, cu spaţii între ele şi le ţii din nou la rece 10 minute, apoi dai tăvile la cuptor, 12 minute. Lipeşti fursecurile, folosind dulceaţa preferată, apoi le pudrezi cu zahăr.
 
FOTO Shutterstock