Pastrama este un preparat din carne de oaie, de porc sau de altă origine, conservată prin sărare, afumare, uscare şi condimentare. Este foarte delicioasă şi o poţi include în meniul festiv de Crăciun.

Ingrediente

1 kg carne macră de porc
1 lingură sare
3 g piper
1 linguriţă boia de ardei
1 căpăţână de usturoi
1 crenguţă de cimbru

Mod de preparare

Pisezi usturoiul la fel ca pentru mujdei, îl pui într-o farfurie, adaugi sarea, boiaua, frunzele de cimbru mărunţite şi amesteci bine. Tai carnea fâşii late de 5-6 cm şi groase de 2-3 cm, apoi le freci bine fiecare fâşie cu amestecul de condimente. Aşezi bucăţile de carne într-un vas, le acoperi cu ce a mai rămas din compoziţia de condimente, pui o greutate deasupra şi laşi carnea 3-4 zile, la o temperatură de 20 de grade Celsius. Legi bucăţile de carne cu o sfoară şi le atârni la fum cald, 2 zile. Serveşti ca aperitiv. Sursa: „Sosuri, dressinguri şi condimente“, Maria Cristea Şoimu.

Slăninuţă afumată cu boia

Cum facem cea mai bună slăninuţă fiartă cu usturoi şi boia, deliciul săţios care nu poate lipsi de pe masa de Crăciun

Caltaboşi din măruntaie, un deliciu la mesele festive

Loading...