Cum să faci cel mai bun ketchup de casă
Sezonul roşiilor e în toi, aşa că profită de ele şi conservă-le pentru iarnă! Acest ketchup picant va însoţi perfect cartofii prăjiţi, pizza sau cârnăciorii la grătar. E o alternativă sănătoasă la sosurile din magazin.
Ingrediente
- 1 kg roşii
- 2 cepe mari
- 1 ardei iute roşu
- 1 lingură sare
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri oţet
- ½ linguriţă piper alb măcinat
- 1 căţel usturoi
- 4 linguri ulei
Speli roşii, le îndepărtezi cotoarele şi le pasezi în blender. Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti, pe focul mic, 5-7 minute. Adaugi roşiile pasate şi fierbi până scade la jumătate. Pui ardeiul iute tăiat feliuţe, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, zahărul şi oţetul şi mai fierbi 15-20 de minute, amestecând ocazional. Dai deoparte şi laşi la răcit.
Treci compoziţia printr-o sită deasă, apoi o pasezi din nou în blender, pentru a obţine un ketchup fin şi cremos. Îl pui în borcane şi îl păstrezi la frigider.
Citeşte şi
FOTO: Shutterstock