Aromele condimentelor indiene se împletesc perfect cu gustul bogat de linte, într-un curry vegetarian, perfect pentru o masă completă.

 

 

Ingrediente

100 g linte roşie

200 g linte galbenă

1 ceapă

1 morcov

½ conopidă mică

½ broccoli mic

1 ardei gras roşu

1 ardei gras galben

2 roşii

4 linguri ulei

4 căţei usturoi

1 ardei iute

2 linguriţe pudră de curry

1 linguriţă coriandru tocat

sare, după gust

 

Speli ambele tipuri de linte şi le fierbi în apă cu sare. Când e pe jumătate făcută, opreşti focul.

Cureţi, speli şi tai cubuleţe legumele, apoi le căleşti în ulei, cu excepţia roşiilor, adaugi lintea scursă, completezi cu puţină apă şi laşi să dea câteva clocote. Adaugi roşiile, usturoiul zdrobit, pudra de curry şi sarea. Fierbi până scade zeama, presari coriandrul tocat şi stingi focul.

FOTO: Shutterstock

 

Loading...